Steiger laten aanleggen in Blauwestad of Meerstad?

Kielman Grondverzet beschikt over de juiste materialen!

Het laten aanleggen van een steiger lijkt in eerste instantie een relatief eenvoudige klus: wat palen in de grond, dek plaatsen, afmonteren, klaar. Hierbij wordt in veel gevallen vergeten dat er – vooral bij zandgrond – op relatief korte termijn al verzakking plaats kan vinden. Zand heeft niet de zuigende en conserverende werking zoals klei dat wel heeft. En daarom dienen de materialen – die uiteraard bestand moeten zijn tegen het vocht – voldoende diep, vast en waterpas geplaatst te worden. Hierbij komt bij het plaatsen al vlot relatief zwaar materiaal kijken. Hierbij moet de keuze gemaakt worden om vanaf de kant, of vanaf een ponton te werken. Kielman Grondverzet biedt beide opties:

Een precieze klus

In vergelijking met bijvoorbeeld het droog plaatsen van houten palen is het plaatsen van steigerpalen een andere klus. Zand gedraagt zich anders onder de druk van het water. Dit maakt dat de palen, die in veel gevallen gemaakt zijn van Azobé hardhout of vergelijkbare (tropische) houtsoorten, relatief diep geplaatst moeten worden. Hierdoor wordt verzakking tegen gegaan en is de steiger drukbestendig. Ook is het zaak dat de druk in alle gevallen evenredig te verdelen, dit zorgt er voor dat de kans op verzakking afneemt. Om de palen op diepte te plaatsen, wordt er gebruikt gemaakt van onze grotere kranen. Kielman Grondverzet kiest er altijd voor om op deze manier te werk te gaan:

Ieder formaat en ontwerp steiger mogelijk

Afhankelijk van hetgeen u voor ogen hebt, wordt bij het laten aanleggen van de steiger met u een plan voor plaatsing gemaakt. Omdat alle plaatsen voor ons via het ponton toegankelijk zijn, is het mogelijk om ook relatief grote steigers de plaatsen, waarbij de werkzaamheden ook in verder van de wal gelegen plekken mogelijk zijn. In veel gevallen plaatst de opdrachtgever zelf een dek naar keuze en draagt zorg voor het verdere afmonteren. Dit zorgt ervoor dat enkel het “zware” machinale werk door Kielman Grondverzet uitgevoerd wordt. Mocht u voor een volledige plaatsing van een steiger in Blauwestad of Meerstad door Kielman Grondverzet willen kiezen, dan kunnen wij u ook adviseren in het dek en het afmonteren. Daarnaast is het door de toch al aanwezige kranen op locatie mogelijk om het perceel rondom de steiger strak te laten aanwerken, zodat verdere aanleg vergemakkelijkt wordt. Ook is het goed om te beseffen dat het aanleggen van de steiger in bijna alle gevallen vóór de aanleg van de tuin plaats vindt. Dit klinkt logisch, maar het is vaak een stap die over het hoofd gezien wordt.

Steiger laten plaatsen provincie Groningen

Direct starten met het laten plaatsen van een steiger in Blauwestad, Meerstad of elders in de provincie Groningen? Kielman Grondvezet is u graag van dienst met het laten plaatsen van steigerpalen! Wij zijn het gemakkelijkst telefonisch te bereiken op 06 27 32 07 16 maar per e-mail of via contact staan we u ook graag te woord.