Kielman Grondverzet – Drainage laten plaatsen Groningen

Drainage Winschoten, Stadskanaal, Veendam en de regio

Vooral in het regenseizoen kunnen stortbuien ervoor zorgen dat het afvoeren van hemelwater op vlakke grond voor problemen zorgt. Drainage biedt de oplossing. Zowel op landbouwgrond, als op particuliere grasvelden en bijvoorbeeld rijbakken voor paarden is dit veelvoorkomende problematiek. De mate waarin de ondergrond waterdoorlatend is, is afhankelijk van de bodemsoort. Zo is klei bijvoorbeeld veel dichter van structuur in vergelijking met zand- of veengrond. Op het moment dat een bepaalde oppervlakte last heeft van kuilvorming, ontstaan dan grote natte plekken. Om dit te verhelpen is drainage de oplossing.

Drainage plaatsen, hoe wordt dit gedaan?

Kielman Grondverzet is gespecialiseerd in het uitgraven van drainagesystemen en het plaatsen van de buizensystemen. Afhankelijk van hetgeen uw wilt voorzien van drainage, worden er keuzes gemaakt voor het in te zetten materiaal. Zowel het drainagemateriaal (diameter, lengtes etc.) als bijvoorbeeld de graafmachine(s) worden afgestemd op het project. Een mooie ontwikkeling bij het plaatsen van drainage is de aanleg van peilgestuurde drainage, waarbij de gebruiker controle heeft over het waterpeil. Vooral bij het kweken van gewassen is dit een prachtige manier om de hoeveelheid water op een bepaald perceel nauwkeurig te controleren. Een korte animatie:

Drainagesysteem laten plaatsen Groningen

Kielman Grondverzet is inzetbaar voor het plaatsen van drainage op maat. Voordat er gestart wordt met het laten uitgraven van drainage, is het zorg om gezamenlijk helder te maken met welk doel het drainagesysteem geplaatst wordt, welke materialen er nodig zijn en op welke termijn het project opgeleverd wordt. Het plaatsen van een drainagesysteem is variabel qua tijd; het ene project neemt simpelweg meer tijd in dan het andere. Om u een beeld te geven van wat wij voor u kunnen betekenen, is het het handigst om telefonisch contact met ons op te nemen, of het aanvraagformulier op deze pagina in te vullen.

Direct van start?

Begin het seizoen goed en laat het ons weten!

Kom in contact

We staan u graag te woord

Het is mogelijk om ons telefonisch te bereiken op 06-27320716. Liever online contact opnemen? Vul het volgende formulier in: