Bestrating uit laten graven Groningen

Kielman Grondverzet maakt de enorme klus eenvoudig en overzichtelijk!

Sierbestrating, maar ook robuustere bestrating in de vorm van bijvoorbeeld betonklinkers worden in de loop der jaren belast. Parkerende auto’s, volle aanhangers eb mogelijk zwaarder materieel zorgen ervoor dat u – vooral in combinatie met een kwalitatief minderwaardig zandbed – op den duur rijsporen en/of verzakkingen in uw bestrating krijgt. Niet de bedoeling natuurlijk. En zeker de moeite waard om te herstellen of opnieuw te bestraten. Op het moment dat dit besluit genomen is, komt echter ook het besef dat de hoeveelheid stenen niet onderschat moet worden. Voor uw beeldvorming: er gaan 75 betonklinkers op een vierkante meter. Bij sierbestrating mag u rekening houden met het dubbele.

Tijd om te rooien!

Om effectief te kunnen rooien zijn uw en handen in combinatie met een kruiwagen al snel een achterhaald concept. Het is vele malen vlotter en veel minder arbeidsintensief om de bestrating te rooien met een knikmops, die aan de voorzijde voorzien is van een riek. Deze riek wordt onder de bestrating geschoven en tilt met gemak een halve vierkante meter per rooibeurt naar boven. Het voordeel van deze riek is dat het zand tussen de gerooide bestrating terug valt op het zandbed. Nadat alle bestrating gerooid is, worden eventuele opsluitbanden verwijderd en kan er gestart worden met zandbed.

Het zandbed

Voordat het zandbed strak en waterpas gelegd wordt, is het de vraag wat u met de bestrating van plan bent. Indien er zwaar verkeer over de bestrating gaat rijden, kan het goed zijn een laag gebroken puin aan te brengen, zodat de onderlaag bestand is tegen grotere druk per vierkante meter. Het voorbereiden van het zandbed gebeurt ook met de knikmops. Vervolgens kunnen de stratenmakers aan de slag met de trilplaat en de waterpas om het geheel voor te bereiden voor het legwerk. In bijna alle gevallen is de aanvoer van geel zand noodzakelijk voor het aanleggen van een nieuw zandbed. Dit levert Kielman Grondverzet in overleg.

Direct van start?

Begin het seizoen goed en laat het ons weten!

Kom in contact

We staan u graag te woord

Het is mogelijk om ons telefonisch te bereiken op 06-27320716. Liever online contact opnemen? Vul het volgende formulier in: